неделя, 6 октомври 2013 г.

Ориз със зеленчуци "по китайски"


"По китайски" може би не е най-правилното заглавие, но много прилича по вкус на китайския ориз. Може да добавите още зеленчуци като грах и царевица (които за съжаление съпруга ми не консумира), а и също месо. 


Продукти:
250 г ориз 
2-3 моркова
2 яйце
зеле
олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Ориза се сварява в подсолена вода за 15-20 минути. Веднага се отцежда и залива със студена вода. Моркова се нарязва на кубчета и се сварява. В тиган се сгорещява олиото, запържат се леко морковите и яйцата и се добавя ориза. Най-накрая се добавя и настърганото зеле и тигана се отстранява от огъня след 2-3 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар