понеделник, 7 октомври 2013 г.

Крем супа от карфиол


Тази супа е доста семпла, но на мен ми допада като вкус. Когато става въпрос за крем супа аз предпочитам да имам само един основен компонент, както в случая карфиол. Из рецептите които прегледах видях доста различни вариант в които присъстваха моркови и/или картофи. Все пак мисля и че този вариант е доста вкусен и е любимата супа на съпруга ми :).

Продукти:
1 глава карфиол
1 глава лук 
50г масло
200мл готварска сметана 
1 кубчета зеленчуков бульон 
сол, черен  пипер и чесън на прах на вкус 

Начин на приготвяне:
Задушете лука в маслото докато добие стъклен цвят налейте малко вода. Натрошете бульона и разбъркайте. Оставете малко да поври и сипете карфиола при лука, Долейте малко вода колкото да се покрие и сварете на среден огън до пълно омекване.Пасирайте карфиола до гладкост и добавете сметаната и подправките. Разредете с вода до желаната от вас гъстота. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар