понеделник, 14 октомври 2013 г.

Кюфтета от карфиол


Миналата седмица правих туршия, тъй като съпруга ми постоянно говори за нея откакто я опита, а и мама вече е далеч да ми даде. Дано излезе сполучлива! Останалата глава карфиол от туршията я използвах за кюфтета. За първи път правя и се оказаха много вкусни! Използвах същите продукти, които ползвам за кюфтета от тиквички. 

Продукти:
1 глава карфиол
брашно колкото поеме
2 скилидки чесън
3 яйца 
200 г краве сирене
магданоз
щипка сода за хляб
сол и черен пипер на вкусолио за пържене

Начин на приготвяне:
Карфиолът се разделя на малки розички и се сварява в подсолена вода докато омекне. След това се отцежда хубаво и се нарязва наситно. Смесват се с натрошеното сирене, ситно нарязания магданоз и чесън. Прибавят се яйцата, брашното, содата за хляб, сол и пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес. 
Аз оформям кюфтета с помощта на лъжица и директно ги пържа в тиган със сгорещено олио. След това ги поставям върху кухненска салфетка за да се отцеди мазнината.
Кюфтетата се поднасят със млечен сос със чесън! (на снимката липсва копър в соса защото съпруга ми не обича)
Да ви е сладко! 



1 коментар: