понеделник, 16 декември 2013 г.

Захаросани портокалови корички


Тези захаросани корички ми напомнят детството, когато ги похапвахме като бонбони, а кекса направен с тях беше задължителен десерт в студените зимни дни! 


Продукти:
3 портокала
2 чаени чаши вода
2 чаена чаша захар за сиропа
1 чаена чаша захар за овалване

Начин на приготвяне:
Измийте добре портокалите и отрежете горния и долния им край. Разрежете кората на четири вертикални парчета, започващи от върха и я отделете от плода. Всяко от четирите парчета нарежете на тънки лентички. Поставете ги в съд с подходяща големина и налейте вода. Варете ги за около 15 минути на слаб огън. След това ги отстранете от огъня и ги изцедете от водата в гевгир.
Сложете водата и захарта за сиропа на котлона. Когато заври добавете портокаловите кори и варете на слаб огън за около 45 минути. Коричките се изваждат с решетъчна лъжица и се поставят върху хартия за печене да изсъхнат за около ден и половина. След това докато са леко влажни се овалват в захар.

Запазете сиропа в който варихте коричките, може да го ползвате за студен чай като го разредите с малко вода! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар