четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Пица с бекон, картофи и карамелизиран лук


Това е любимата ми пица! Опитах я преди време на летището в Амстердам и оттогава я правя постоянно. Комбинацията от бекон, картофи и карамелизиран лук е страшно вкусна затова ви препоръчам да я пробвате! 
Ще напиша само продуктите, а точните количества решавате вие ;)


Продукти:
тесто за пица
картофи
лук
захар
бекон
моцарела
зехтин
масло
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци и го запържете в маслото. Прибавете и щипка захар за да се карамелизира лука хубаво.
Нарежете на тънки кръгчета картофите и ги сложете в купа. Добавете към тях сол и черен пипер на вкус и малко зехтин. Смесете хубаво съставките и наредете картофите в тава застлана с хартия за печене. Опечете картофите до омекването им в предварително загряна фурна на 180 градуса. 
За пицата, разточете тестото и наредете продуктите в следната последователност: картофи, бекон, лук и накрая моцарелата! Опечете пицата докато тестото стане готово и моцарелата придобие хубав зачервен вид (за около 10-15 минути) в загряна на 180 градуса фурна.

2 коментара:

  1. Супер! Ще опитам така следващия път:)!
    Мария, защо не премагнеш проверката с букви ? Така ще е по-лесно за коментиране.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за съвета! Сега ще погледна как мога да го направя!
      Поздрави!

      Изтриване