понеделник, 21 октомври 2013 г.

Mъфини с моцарела и шунка



Аз си имам любими шоколадови кексчета, а съпруга ми любими солени. Първоначалната рецепта от която дойде идеята се оказа твърде различна от крайния вариант, който аз направих защото основните продукти липсваха в хладилника и аз ги замених с каквото имах по ръка. Но мога да твърдя че се получиха много вкусни, дори по-вкусни от оригинала. Така че ползвам само тази рецепта.  

Продукти:
360 г брашно 
320 мл прясно мляко 
3 яйца 
1 пакетче бакпулвер 

1 глава червен лук 
100 г сирене Maasdam или Emmental 
125 г моцарела 
80 г шунка 
краве масло 
1 щипка червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
Нарязваме наситно червеният лук и го запържваме до златисто в маслото. Смесваме брашното, бакпулверът, червения и черния пипер, настърганото твърдо сирене и сол. Добавят се двете яйца и прясното мляко и се разбърква докато се получи лепкаво тесто. 
Белтъкът от третото яйце се разбива на сняг, а жълтъкът се сипва в купата при тестото и отново се разбърква.
Шунката и моцарелата се нарязват наситно и се добавят към разбития белтък.
Форма за мъфини се намазва с олио и поръсва с галета. Тестото се разпределя в нея до половината като по средата се слага лъжица от плънката с шунката и моцарелата и отгоре се покрива с останалото тесто. 
Кексчетата се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар