събота, 26 октомври 2013 г.

Салата от кус-кус с миди


Тъй като по погрешка изтрих предишната публикация, сега я качвам пак защото си заслужава да се опита тази салата!
Както споделих и преди, тук в Сицилия кус-куса е на голям почит. Дори тази година присъствах на международния фестивал на кус-куса в едно градче на име San Vito lo Capo близо до мястото където живея. Опитах няколко варианта, но предимно от  Африка и много ми харесаха. 
В тази публикация ви представям първия си опит да сготвя нещо и аз с кус-кус. Рецептата взех от блога на Ивана и можете да я намерите тук. Промените, който направих са незначителни затова и няма да давам нова рецепта. Единствено не сложих грах защото съпругът ми не обича!

2 коментара:

  1. Преди две години открих този арабски кус-кус и любовта на семейството към него пламна от първа хапка:)))Прекрасен и подлежащ на много вариации....С миди не съм го пробвала ,но все още сме във Варна и ще мина през рибния пазар..,благодаря за споделеното Мария!Лека вечер:)и утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси! Ще се радвам да споделиш някоя и друга рецепта за арабски кус-кус! Аз още се уча как да го готвя, а и не ми харесва особено как близките на съпруга ми го приготвят. А той обожава :) Лека вечер и успешен старт на седмицата!

      Изтриване