събота, 26 октомври 2013 г.

Гъбена супа


Аромата на тази супа винаги ми напомня детството! Готвя я както я прави мама и дори не ми е хрумвало да сменям рецептата! 

Продукти:
500 грама гъби печурки
1 глава лук
1 кафена чаша бял ориз
2 с.л. брашно
сол и черен пипер
олио

Начин на приготвяне:
Сложете на котлона около 1,5 литър вода в тенджера. Почиствате, измивате и нарязвате гъбите и лука на кубчета. Добавете към врящата вода и прибавете сол. Нека супата ври докато гъбите поомекнат (за около 20 минути).
Добавяте измития ориз към гъбената супа и варете до пълното му сваряване. След това направете запръжка като загреете малко олио в тиган и добавете 2-те супени лъжици брашно. Непрекъснато бъркайте до получаване на светложълт цвят. Добавете сместа към супата и бъркайте докато стане хомогенна. Добавете черен пипер на вкус и оставете супата да поври още 2-3 минути докато се сгъсти.     

Няма коментари:

Публикуване на коментар