събота, 7 декември 2013 г.

Солена палачинкова торта


Винаги съм обичала солените торти с палачинки, а и са чудесно и ефектно предястие за гости! Традиционната солена торта, която се прави у дома е с майонеза, но този път исках да не е толкова тежка затова ползвах само няколко лъжици майонеза. Основния крем, който ползвах този път, беше смес от рикота, крем сирене и малко чесън на прах.


Продукти:
9 палачинки
200 гр. шунка
100 гр. кашкавал
3 сварени яйца
3 големи сварени и настъргани моркова
2 домата
250 гр. рикота
200 гр. топено сирене
4-5 супени лъжици майонеза
чесън на прах
магданоз
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Пригответе основния крем като смесите рикотата, крем сиренето и 2 супени лъжици майонеза. Овкусете със сол и чесън на прах!
Може да подредите тортата по свое желание. Тук ще ви представя как аз я направих!
1-ви пласт: основен крем и нарязани на кръгчета пресни домати
2-ви пласт: майонеза и настърган морков
3-ви пласт: основен крем и шунка нарязана на тънко
4-ви пласт: майонеза и намачкано яйце
За следващите пластове повторете същите продукти и последователност. Накрая украсете тортата с настърган кашкавал, рози от основния крем, кръгчета домати, яйце и отделено парче морков. Борда намажете с крем и облепете с магданоз!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар