сряда, 11 декември 2013 г.

Картофена тарта с броколи и сирена



Най-често хапваното ястие вкъщи са картофените тарти с различни пълнежи, но задължително със сирена! Днес ще ви представя една, от любимите ни тарти, с броколи!


Продукти:
1 кг. картофи
1 яйце
50 гр. масло
30 гр кашкавал или пармиджано (по желание)
100 гр. моцарела
100 гр. синьо сирене
100 гр. пушено сирене
половин глава сварени и намачкани броколи
галета
олио
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и заедно със маслото ги намачкайте. Към така полученото пюре добавете яйцето и настърганият на ситно кашкавал или пармиджано (по желание). Овкусете със сол и черен пипер.
Намажете с масло тава с диаметър 20 см. и поръсете обилно с галета. Сложете половината от картофеното пюре, загладете повърхността и наредете намачканите броколи, моцарелата, пушенето и синьо сирене отгоре. Може да замените моцарелата с кашкавал.
Изсипете останалата половина от картофената смес и покрийте добре плънката. Поръсете отново с галета и печете в предварително загряна на 200 градуса фурна, за около 20 минути.
Може да се сервира както топло, така и студено!



Няма коментари:

Публикуване на коментар