След успеха на cupcakes "Червено кадифе", реших да продължа да експериментирам в тази насока с бисквитки. Те също се оказаха много вкусни и още първия ден бяха унищожени от съпруга ми, който каза че по-вкусно нещо до сега не съм приготвяла. Реплика, която чувам след всеки мой експеримент, ама все пак си е комплимент :) Рецептата е адаптирана от тук като внесох промени главно в крема. Реших да ползвам вече изпитания крем от кексчетата, но съм сигурна че и оригиналния с бял шоколад е много вкусен.
Продукти:
170 г. брашно За крема:
1 чаена лъжица какао 50 г. меко масло
1 чаена лъжица бакпулвер 175 г. крем сирене
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат 50 г. пудра захар
1 щипка сол 1 супена лъжица течна сметана
50 г. меко масло
170 г. захар
2 яйца
1 ванилия
2 супени лъжици мляко предварително смесено с 1/2 чаена лъжица оцет (заместител на мътеницата)
1 чаена лъжица червена сладкарска боя
Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте тавата в която ще печете бисквитите с хартия за печене.
Смесете в купа първо сухите съставки: брашно, какао, бакпулвер, сода бикарбонат и сол. В друга купа с помощта на миксер разбийте маслото и захарта до получаване на бял крем. Добавете двете яйца, млякото, ванилията и червената боя. Разбъркайте добре и прибавете сухите съставки като бъркате с лъжица докато се смесят добре.
Аз сложих така полученото тесто в пош и шприцовах върху хартията за печене бисквити с размета на чаена лъжица (може да ги направите и с помощта на лъжица). Оставете разстояние между тях, че увеличават размера си, аз не съобразих и част от тях бяха се слепили помежду си. Печете за кратко, около 15 минути, но внимавайте че стават готови много бързо да не ги изгорите.
След като са готови ги оставете да изстинат върху решетка и започнете да приготвяте крема за слепването. За него разбийте мекото масло с миксер за няколко минути, докато побелее и добавете крем сиренето и разбийте отново. Пудрата захар се пресява отгоре и разбиването продължава. Накрая се добавя и сметаната и се разбива до образуването на пухкав крем с който слепваме бисквитките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар