Тази супа е доста семпла, но на мен ми допада като вкус. Когато става въпрос за крем супа аз предпочитам да имам само един основен компонент, както в случая карфиол. Из рецептите които прегледах видях доста различни вариант в които присъстваха моркови и/или картофи. Все пак мисля и че този вариант е доста вкусен и е любимата супа на съпруга ми :).
Продукти:
1 глава карфиол
1 глава лук
50г масло
200мл готварска сметана
1 кубчета зеленчуков бульон
сол, черен пипер и чесън на прах на вкус
Начин на приготвяне:1 глава лук
50г масло
200мл готварска сметана
1 кубчета зеленчуков бульон
сол, черен пипер и чесън на прах на вкус
Задушете лука в маслото докато добие стъклен цвят налейте малко вода. Натрошете бульона и разбъркайте. Оставете малко да поври и сипете карфиола при лука, Долейте малко вода колкото да се покрие и сварете на среден огън до пълно омекване.Пасирайте карфиола до гладкост и добавете сметаната и подправките. Разредете с вода до желаната от вас гъстота. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар