Продължавам с опитите си в италианската кухня! Оригиналното заглавие на тази рецепта е "Zuppa di coda di bue con gnocchitti di pane arrostiti" и е отново от списание "La cucina italiana". Аз замених биволската опашка, която надали че намеря лесно в супермаркета със свинско. Получи се доста ароматна супа, а и хлебните ньоки бяха много вкусно допълнение!
Продукти (за 6 човека):
500 г свинско месо за готвене
350 г хляб за тост
4 броя средно голям лук
4 броя моркови
1 голям картоф вместо 80г целина както е в оригиналната
рецепта
150 мл. прясно мляко
2 яйца
1 домат
шарена сол (мащерка в оригиналната рецепта), дафинов лист, сол и пипер
1 чаша бяло вино
масло и зехтин
брашно
Начин на приготвяне:
Зеленчуците (лукът, морковите и картофът) се нарязват на
кубчета. Смесват се в подходяща по размер тенджера заедно със 2 с.л. зехтин и
бучка масло. Зеленчуците се запържват за 3-4 минути. Прибавяме месото нарязано
на едри парчета и предварително осолено и покрито с черен пипер (кориандър по
желание). Запържваме и него за 2-3 минути и след това добавяме виното и литър и
половина вода. Към супата прибавяме и домата нарязан на кубчета и дафиновия
лист. Варим до омекването на месото и зеленчуците.
Следващата стъпка се състой в приготвянето на хлебните
ньоки. Хлябът се нарязва на кубчета и се слага в тиган покрит със зехтин.
Овкусяваме с шарена сол или мащерка както е в оригиналната рецепта. Аз сложих
шарена сол, обожавам мириса и. Запържваме хляба за 2-3 минути докато стане
хрупкав.
В рецептата пишеше да ползваме пош за да оформим тестото в цилиндрична форма, но аз ползвах набрашнената повърхност на масата. Разделих цилиндъра на приблизително еднакви парчета, които в овалях в брашно и оформих топчета.
Така получените топчета изпържих в предварително загрят зехтин до златист цвят. Оставят се върху кухненска хартия за да се отцеди мазнината.
Ако супата вече е готова се отстранява от котлона и месото се изважда от нея. Зеленчуците се пасират, а месото се накъсва на малки парчета и се връща във вече кремообразната супа.
Супата се сервира топла със няколко ньоки в нея! На снимката има само 3, но ние добавих още след това :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар