понеделник, 21 октомври 2013 г.

Пиле със зеленчуци по китайски


Днес пак сме на китайско! Много обичаме месо в сладък сос! Сосът този път взех от рецепта в блогът на Ossigeno и линкът към оригиналната рецепта е тук. Реших да добавя зеленчуци, а и също така сервирах със сварен ориз да изглежда "по-китайско".

Продукти:
500 г пилешко месо
сол и черен пипер на вкус
250 г гъби
2-3 моркова
1/4 чаена чаша соев сос
1/2 чаена чаша захар
2 супени лъжици лимонов сок
1/4 чаена чаша вода
4 чаени лъжички царевично нишесте
масло
ориз

Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер и се изпича на скара или грил тиган. След като се изпече добре се нарязва на лентички.
Нарязваме морковите и гъбите. Морковите сваряваме до омекване в подсолена вода, а гъбите запържваме в маслото.
Соевият сос се смесва със захарта и лимоновия сок и се поставят на котлона да заври. Прибавя се размитото във водата нишесте и се оставя се да се посгъсти като се бърка от време на време. Към получения сос прибавяме пилешкото месо и зеленчуците. Варим още малко и сервираме със предварително свареният ориз. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар