Този тарт си е пълна импровизация, но резултата беше много вкусен и се изяде веднага. Погледнах какво имам в хладилника и комбинирах съставките според моя вкус.
Продукти:1 пакет бутер тесто
250 г рикота или извара
100 г течна сметана
2 яйца
5-6 сушени домата
гъби
сол и черен пипер на вкус
масло
Начин на приготвяне:
Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и разстелете вътре тестото. Разбийте рикотата с двете яйца и течната сметана. Към получената смес добавете нарязаните на ситно сушени домати. Поправете със сол и черен пипер. Изсипете сместа върху тестото и печете на 180 около 40 мин. в предварително загряна фурна.
Задушете гъбите в маслото и ги добавете върху вече изпечения тарт.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар