понеделник, 14 октомври 2013 г.

Рулца с риба тон


Откакто опитах рулцата с шунка и твърди сирена в блога Ossigeno, започнаха да ми хрумват различни варианти за плънка. Тук ще предложа един от вариантите, който най ни хареса, с риба тон. Може би следващият път като ги правя ще сваря картофите (че пърженото май ни дойде в повече), но и така се получиха много вкусни. 


Продукти:
1 консерва риба тон в зехтин 
2 картофа
1 глава лук 
2 яйце
6 листа точени кори 
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене
    
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. В тиган се загрява зехтин и в него се запържват лукът и картофът, докато станат хрупкави. След това се подсушават на кухненска хартия.
В купа се смесват изпържените картофи и лук, рибата тон и едното яйце. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. 
Корите се нарязват на две (или както прецените вие) и краищата на всяко парче се намазват с останалото разбито яйце. В средата се слага малко от сместа, двата ъгъла се завиват навътре, прихлупва се с третия и се навиват рула. Потапят се разбитото яйце и веднага изпържваме в добре сгорещена мазнина.
Отцеждаме рулцата върху салфетка и ги поднасяме топли! 

2 коментара:

  1. Сигурно е много вкусно, хареса ми рецептата! И в къщи обичаме риба тон!
    Поздрави, Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Надявам се да ти допадне! Поздрави и на теб!

      Изтриване