Откакто опитах рулцата с шунка и твърди сирена в блога Ossigeno, започнаха да ми хрумват различни варианти за плънка. Тук ще предложа един от вариантите, който най ни хареса, с риба тон. Може би следващият път като ги правя ще сваря картофите (че пърженото май ни дойде в повече), но и така се получиха много вкусни.
Продукти:
1 консерва риба тон в зехтин
2 картофа
1 глава лук
2 яйце
6 листа точени кори
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. В тиган се загрява зехтин и в него се запържват лукът и картофът, докато станат хрупкави. След това се подсушават на кухненска хартия.
В купа се смесват изпържените картофи и лук, рибата тон и едното яйце. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
Корите се нарязват на две (или както прецените вие) и краищата на всяко парче се намазват с останалото разбито яйце. В средата се слага малко от сместа, двата ъгъла се завиват навътре, прихлупва се с третия и се навиват рула. Потапят се разбитото яйце и веднага изпържваме в добре сгорещена мазнина.
Отцеждаме рулцата върху салфетка и ги поднасяме топли!
Сигурно е много вкусно, хареса ми рецептата! И в къщи обичаме риба тон!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Мария!
Благодаря! Надявам се да ти допадне! Поздрави и на теб!
Изтриване